Pg dešavanja

Suze su OK



U CNP-u u srijedu, 06. maja gostuje Zvezdara teatar iz Beograda sa predstavom Suze su O.K.
Ovu pozorišnu predstavu režirao je Milan Karadžić prema tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, muziku je napisala Isidora Žebeljan, a kostime uradila
Angelina Atlagić.
Riječ je o ljudima kojima je važnija interpretacija života, od njegove faktografije. To su sanjari, oni koji se muvaju u poeziji i oko nje, onima kojima je opis stvarnosti važniji od stvarnosti, i kojima je potreba da ostave neki trag o svom postojanju važnija od samog postojanja.
SUZE su priča o tome – o suzama, strastima, razočarenjima, o pesnicima i njihovim muzama, o pesmama koje nikad neće biti napisane, i o onoj koja stiže kasno.


Ko se boji Virdžinije Vulf



Nova predstava u produkciji CNP-a ''Ko se boji Virdžinije Vulf'' biće prikazana u CNP-u, 08. i 09. maja u 20 h.


Uloge u kultnom komadu Edvarda Olbija tumače: Varja Đukić, Branimir Popović, Milutin Milošević i Kristina Stevović.


Dino Mustafić, reditelj predstave, je crnogorskoj publici poznat po režiji komada Hrista Bojčeva “Hanibal Podzemni”, koji je režirao za Kraljevsko pozorište “Zetski dom”.


Komad je sa engleskog jezika prevela Ileana Ćosić, scenografiju potpisuje Dragutin Broz, kostimografiju Vanja Popović, dramaturgiju Božo Koprivica i Ljubomir Đurković, a za scenski pokret zadužena je Tamara Vujošević - Mandić.


Igra s lutkama



Gradsko pozorište iz Podgorice gostovaće u subotu, 09. maja u 11 h u KIC-u Budo Tomović sa lutkarskom predstavom Igra s lutkama. Rađena je po tekstu i u režiji Ljubomira Ralčeva. Uloge tumače: Zoja Bećović, Marta Pićurić, Željko Radunović i Sejfo Seferović. Secenografiju i lutke uradila je Iva Hayijeva, dok je autor muzike Rajko Kadović.


Prema riječima reditelja, u prvom dijelu predstave pokazano je kako se pravi lutkarsko pozorište, dok drugi dio komada čini pravu bajku "Crvenkapu".


Malograđanska svadba


Predstava Malograđanska svadba, koju je po tekstu Bertolda Brehta režirao Eduard Miler, biće izvedena u utorak, 12. maja, u 20 h, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

"Malograđanska svadba" je jedan od najizvođenijih Brehtovih komada, koji predstavlja preciznu vivisekciju malograđanskog duha. Kroz elemente apsurdne drame, osnovna tema predstave je malograđanština kao sistem samuništenja. Prema riječima dramaturga, Žanine Mirčevske, ovaj komad postavlja i neka bitna pitanja, kao što su šta je malograđanstvo i kako ga prepoznati. Ili, kako priznati da se u svakom od nas skriva mali ili veliki malograđanin.
2 Responses
  1. Malogradjansku svadbu bi svako trebao da pogleda. Odlichna je :)


  2. Svadba?to cu ja obavezno da pogledam:D


Постави коментар