Pg dešavanja


Mladi i muzika LAUREATI SVIRAJU


Pobjednici Muzičkog festivala mladih Crne Gore, učenici Umjetničke škole za muziku i balet Vasa Pavić koji su dobili najviše ocjene na takmičenju, predstaviće svoj repertoar u okviru disciplina: solo pjevanje, duvački instrumenti, kamerni ansambli i orkestri.


KIC Budo Tomović, ponedjeljak, 11. maja u 20 h.
Cijena ulaznice: 3 eura


Koncert Nedjeljka Pejovića


Nove kompozicije i transkripcije Nedjeljka Pejovića u izvođenju autora uvrštene su u novi koncertni program iz ciklusa Muzičke premijere.

Nedjeljko Pejović je jedan od najtalentovanijih crnogorskih gitarista mlađe generacije, i kreativni kompozitor, najmlađi član Udruženja kompozitora Crne Gore i aktivan član Udruženja crnogorskih gitarista Argus.

Nastupao je na svim poznatim crnogorskih festivalima (Grad teatar Budva, Barski ljetopis, DEUS, Guitar Art Summer Festival, Dani muzike Herceg Novi i dr.), kao i na prestižnim scenama u regionu.

Mala sala KIC-a Budo Tomović, 12. maj, u 20h
Cijena ulaznice: 5 eura

Maturantska parada

15. maja ove godine na Trgu Republike će se održati tradicionalna manifestacija Maturantska parada 2009, najveći maturski ples na svijetu.

Tačno u podne, putem satelitskog radija će se emitovati Štrausova muzika „Fledermauss - Ljuadrille“ (Pantalon, Ete, Pastourelle, Finale), uz koju će u centru grada plesati više od 1.000 maturanata iz svih srednjih škola Podgorice.

Predviđeno je da se uz jaku medijsku podršku postavi novi Ginisov rekord u sinhronizovanom plesu sa više od 30.000 plesačica i plesača, koji će istovremeno plesati na gradskim trgovima i ulicama u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori.
1 Response
  1. Ovaj Pejovic je svirao na prednovogodishnju proslavu banke chini mi se :)


Постави коментар